El túnel de les emocions

Avui hi havia la darrera sessió d’un curs al que he assistit, ha estat un curs fantàstic, a nivell de continguts, però sobretot a nivell humà.

Hem acabat amb una bonica dinàmica anomenada “El túnel de les emocions” que bàsicament ens ha permès saber allò que els altres pensaven de nosaltres, sobretot coses bones.

Ha estat veritablement molt emotiu i m’ha fet reflexionar.

Sentir coses bones de nosaltres, que els altres amb el cor a la mà i carregats d’empatia ens diguin allò que pensen de nosaltres, i és que sovint ens oblidem de com és de meravellós de sentir aquestes paraules de la boca dels altres, certament tenir bona autoestima és important, però a tots se’ns fa agradable l’estima que ve dels altres, i és que molt sovint, sense adonar-nos-en, ens acostumem a sentir o a dir allò que no ens agrada dels altres, allò que han fet i ens ha molestat, allò que voldríem que canviessin o que ells voldrien que canviessim nosaltres, de manera que a poc a poc, el costum i la rutina fan que allò bo quedi en segon terme i la quotidianitat es basi en allò neutre del dia a dia, i queixes de tant en tant, i això espatlla a poc a poc les relacions. Com si donem per suposat que els altres ja saben allò que ens agrada d’ell, i no cal dir-ho.

Doncs és important, molt important, ens hem de recordar de dir les coses bones, de dir el que ens agrada, el que estimem de la gent que ens envolta, de dir-los que els estimem i els volem a les nostres vides, que són importants, que els acceptem. Si tots i totes ens hi acostumem, veureu que a poc a poc els dies es faran molt més agradables, i la vida serà un lloc meravellós per viure. I no es tracta només de fer-ho ara que ve Nadal, que tot sigui dit també és un bon moment, sobretot tenint en compte que les enganxades fruit d’àpats eterns massa regats amb beguda són freqüents, i estar bé trobar la manera de suavitzar els conflictes, sinó també per la resta de l’any.

Perquè al final no només era emotiu sentir coses boniques dedicades a un mateix, sinó ser plenament conscient també del bé que et feia sentir, saber que allò que deies, faria sentir bé a l’altre. I per descomptat, que hi hagi paraules, no exclou que hi pugui haver també, petons i abraçades, que ja sabeu que són un bon bàlsam per a tot.

Per tant, animeu-vos, digueu coses boniques a la gent que us envolta, digueu-les perquè escolliu fer-los el dia més amable i agradable, i perquè així també hi feu el vostre.

I ja sabeu, recordeu-vos de somriure almenys 5 cops al dia.