bones festes musica esfoç

1, 2, 3 i … música

Aquesta setmana el post ve amb retard, no és gratuit, volia esperar a avui perquè avui he fet la meva primera audició musical. Després d’haver fet 8 classes de piano de 45 minuts, l’Eva i jo ens hem enfilat a un escenari (tot i que era a peu pla) i hem defensat tan bé com hem sabut una fragment de la Simfonia n.1 de Mahler a cànon.

Podria aprofitar aquest fet per parlar sobre les motivacions i de quins tipus n’hi ha, per parlar sobre la zona de confort i com la màgia succeeix quan en sortim, sobre la cultura de l’esforç tan necessaria, per parlar sobre la por escènica que podem sentir o de la por a l’error que a vegades ens paralitza. Podria parlar de la memòria muscular o dels processos automàtics. Però no.

Us vull parlar sobre la bellesa. Des que als 30 que em va acompanyar el meu diagnòstic de salut, vaig prendre un compromís molt en ferm amb la bellesa, i per mi la bellesa és allò que, pel sol fet d’existir, fa del món un lloc millor. I la música és una d’aquestes coses, tot i que no m’hi he atrevit fins que amb el cap ja amb un nombre considerable de cabells blancs la vida em va posar al davant l’oportunitat en safata i vaig decidir aprofitar-la.

A algunes persones la música se’ls posa als peus i no poden evitar dur el ritme, a d’altres se’ls posa més al pit, i hi acosten les mans inconscientment, a d’altres a l’estómac i mouen el tronc, a d’altres al cap i tanquen als ulls, i a alguns els genera tal alegria que han de moures el cos sencer, i això és tan bonic. Avui hem creat bellesa i hem gaudit bellesa.

També ha estat preciós que hem sentit la necessitat d’abraçar-nos, nosaltres dues, i també amb el Dani el nostre pacient professor. I això no deixa de ser un xic més de bellesa afegida al món, quan podem mostrar les nostres emocions amb tranquil·litat i ser com som. Quan l’error no compta gens davant de l’esforç i les ganes.

Aquests dies que s’acosten, intenteu que els vostres actes, que els vostres regals, que les vostres paraules, afegeixin bellesa al món, que facin del món un xic millor pel sol fet que hi sou.

MOLT BONES FESTES I BONA ENTRADA D’ANY!