I tu de telepatia com vas?

Després de l’enquesta a xarxes un dels temes que més vau demanar va ser el dels problemes de parella. Òbviament de problemes de parella n’hi ha de diversa índole, però un dels més extesos i que és sovint font de conflicte és el de la telepatia.

És ben sabut que els humans no en tenim de telepatia, o almenys no que s’hagi pogut documentar de manera científica, però per alguna estranya raó, quan ens trobem en parella, s’instaura sovint la creença, que l’altra persona, si m’estima prou, ja serà capaç de veure el que em passa, com em sento, el que vull, el que necessito, etc. I per això en ocasions tot i que no comuniquem totes aquestes informacions, ens enfadem si l’altre no les té en compte i/o no respon a elles, i sovint a més, de nou, aquest enfadament també el deixem a mans de la telepatia, perquè enlloc de comunicar-lo de manera clara, per exemple guardem silenci.

És possible que m’estiguis llegint i de seguida has pensat en alguna situació concreta que has viscut on t’has comportat així o la teva parella s’hi ha comportat.

La fantasia de la telepatia, és doncs un més dels mites de l’amor romàntic que sabem que contribueixen a dificultar les relacions de parella sanes, i que per tant hem de mirar de desmuntar de manera conscient.

Com ho podem fer?

Com que es tracta d’una creença que tenim molt arrelada i funciona de manera inconscient, el primer pas sempre és aprendre a identificar en quines ocasions estem funcionant segons la creença de la telepatia.

Adonar-nos per exemple si alguna cosa ens molesta, parar atenció al llenguatge no verbal (tant el propi com el de la parella)

Un cop hem detectat que ha entrat en joc posar-ho de manifest i compartir-ho. Reflexionar conjuntament quins aspectes concrets estàvem deixant a mans de la telepatia, i verbalitzar-los de manera explícita. Posar nom a les situacions i a les emocions.

És important que mantinguem aquesta conversa mirant-nos de cara, i donant-nos les mans, això ajuda a sentir a l’altre més proper i a percebre les seves expressions facials i llenguatge no verbal, fet que sabem que influeix positivament en que moderem el que diem i com ho diem.

Si que és cert que al cap dels anys, i quan més es coneix a la parella, en algunes ocasions ens podem anticipar o podem deduir com se sent o el que pensa, però tot i així, al ser fruit de l’experiència i l’aprenentatge és important que contrastem la informació.

Un cop finalitzada la conversa, ja que estem en aquest posició conjuntament i donant-nos les mans, podem aprofitar per dir en veu alta 3 coses per les quals cadascú se sent agrait.

Al principi pot semblar que resulta difícil, però un cop ho anem posant en pràctica i cada cop més substituim la fantasia de la telepatia per una bona comunicació, la relació es veu afavorida, millora, ens sentim més segurs i contents, i s’enforteix.

També quan estem en parella, cuidem-nos!